Finsk forward forstærker Energy 16. juni 2018

 

Eetu-Ville Arkiomaa er navnet på Esbjerg Energys nye finske forward, der har lavet en 1-årig aftale med klubben. Eetu-Ville bliver samtidig den første finske spiller under ledelse af Mark Pederson og Thor Dresler, der har haft en forkærlighed for at hente nordamerikanske spillere, der vil kickstarte en karriere i europæisk ishockey.

Den 24-årige forward har spillet mere end 200 kampe i den bedste- og næstbedste finske liga. Det har bl.a. været hos etablerede finske klubber som Blues, HPK og senest hos TUTO Hockey.

I foråret prøvede Eetu-Ville sig af for første gang ud for hjemlandets grænser, da han blev hentet til den østrigske klub EHC Lustenau, der spiller i den kontinentale Alps Hockey League - med deltagelse fra klubber i Østrig, Italien og Slovenien. Her spillede han 7 kampe og leverede hele 13 point (6 mål og 7 assist)

-Eetu-Ville Arkiomaa er en rigtig stærk skøjteløber med god teknik og masser af udviklingspotentiale. Han fik tidligere i år smag for at prøve andet end de finske ligaer, og vi er meget glade for, at det bliver her hos os. Han kan spille både center og wing, så det bliver en spiller, vi får stor gavn af i flere af spillets aspekter, vurderer cheftræner Mark Pederson.

Han har bl.a. i flere sæsoner spillet sammen med Ville Järveläinen, der spillede hos Gentofte Stars i den forgangne sæson - og netop med stor succes i sit første år i Metal Ligaen.

-Ville Järveläinen har kun fortalt mig gode ting om Danmark og ligaen, så det ser jeg meget frem til. Jeg glæder mig til at komme til et hold, der har ambitioner om at gå hele vejen, så jeg er topmotiveret og kan kun sige, at jeg er klar, når den nye sæson begynder, understreger Eetu-Ville Arkiomaa.

Med tilgangen af Eetu-Ville Arkiomaa har Esbjerg Energy nu fire udenlandske importspillere på plads, hvor det forventes, at man starter sæsonen op med seks udenlandske spillere. Truppen tæller lige nu to målmænd, fem backs samt syv forwards.

Foto: Tutohockey.fi